Börja om – inredningen i ett nytt hem

interior-design-decorating_208078285Att gå från ett hem till ett annat är stressigt, det vet alla. Men det tillför också en möjlighet att börja om på ny kula. Varför inte ta tillfället i akt och skapa en ny inredning?

Hitta en passande stil

Ta en paus i nedpackning av gamla hemmet och googla lite. Med några knep kan du enkelt dra ned på alternativen:

  1. Hitta bilder på inredning som tilltalar dig
  2. Tänk ut 5 färger som du vill använda i ditt hem
  3. Hitta produkter du vill ha
  4. Tänk på vad du gör i hemmet

Punkt 4 är nog den viktigaste delen. Skriv upp vad du gör när du är hemma. Du kanske tittar på teve, tränar hemma, målar, stickar, läser mycket och så vidare. Alla aktiviteter som sker i hemmet behöver få vara i fokus. Annars tar inredningslusten över och det blir svårt att bli bekväm när man inte har plats att träna utan att flytta undan möbler, eller så kanske det inte finns utrymme för ett stativ när du ska måla.Färger spelar stor roll i inredningen. Blått passar utmärkt i marin inredningsstil. Tänk dig om man bytte ut alla blåa nyanser på deras produkter till brunt eller rosa. Plötsligt känns det inte lika marint och havsinspirerat. Väljer man hellre färger som brunt eller grått passar det nog bättre att titta på den industriella stilen. Det behöver inte blir kalt och kallt bara för att ordet “industri” är med benämningen: med rostbruna filtar och mjuka, röda kuddar kan man få det mysigt.

Köpa inredningen

Det är så klart ett dyrt moment att köpa helt ny inredning till ett nytt hem. Försök inte att köpa allting på en gång, även om du har råd. En bra inredning växer fram med tiden. När du fått in grunderna kan du avvakta och bara må gott. Allt eftersom kommer du att se var det behövs göra ändringar och vad som kan förfinas. Du hittar möjligen en annan plats för stativet, fondväggen kanske inte passar in så bra som du trodde eller så behöver du bara vänta tills du hittar den perfekta prylen att ställa på sidobordet.Genom att ta dig tid kommer du inte få ett hål i plånboken: du hittar möjligen sker begagnat, på auktion eller till och med på loppis.